søndag 17. oktober 2010

Ikke noe problemer med proteinpulver


Det er ikke noe problemer med proteinpulver. Men det er dessverre slik at man noen ganger kan oppleve å få litt dårlig og uren hud osv av proteinpulver. Dette skjer kun om du har problemer med uren hud fra før - hvis ikke, så er det bare positive ting ved å innta proteinpulver i kroppen sin.


Nå skal ikke jeg påstå at å trene 5 ganger i uken kan måle seg med de som faktisk driver med seriøs kroppsbygging, men en bruker som regel allikevel å gange kroppsvekten med 1,5 for å finne sånn omtrent hvor mye protein en trenger iløpet av en dag. Da jeg veier 73 kg vil det si at jeg trenger omtrent 110 g protein med mitt treningsprogram. Kroppens proteinbehov kan også etter trening øke med opp mot 250% (kilde2), så det er ideelt å få i seg mesteparten da. En kyllingfillet på 150g gir 29 gram protein, og per 100 gram banan får en 1,09 gram protein. En trenger ikke være mester i matte for å forstå at det kommer til å bli ganske dyrt og teit, å stå i garderoben å spise kylling og lignende matretter i søkk og kav. Om en derimot for eksempel kjøper en 3 kg bøtte med Essential Whey til 500 kr, så vil det si at det koster 22 kr for en 110 g protein-shake. Dette er også betydelig mer lettvint å få i seg raskt etter trening enn noen annen form for mat.

Så lenge en opprettholder et skikkelig kosthold ved siden av kosttilskuddene, så er det ikke noe problem å bruke proteinpulver og lignende produkter. Poenget er at en ikke bytter ut måltider med kosttilskudd, men istedenfor bruker dem for det de er, nemlig tilskudd. En tar ikke opp proteiner gjennom proteinpulver fordi kroppen trenger det, men fordi det er mer praktisk og billigere enn å ta det opp igjennom normal kost.

Proteinpulver skal og bør brukes av de som trener regelmessig for å gå opp i vekt. Folk som er på den andre enden av skalaen, og ønsker å komme seg nedover i vekt, har og må også ha - en annen tiltro til hva de putter i kroppen. Et kosttilskudd skal være et viktig supplement til det du ellers putter i kroppen, og da er det ganske viktig at du vet hva du syssler med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar