fredag 9. november 2012

Test av proteinpulver – her er det beste proteinet

Illustrasjonsbilde. Foto: Gymgrossisten
--> Test av proteinpulver

Jeg er en ivrig fyr når det kommer til trening. Faktisk er jeg fyren som pleier å komme tidligst og stå igjen sent på treningsrommet – alt for å få større muskler enn de som står rundt meg og svetter mot samme mål; å bli så stor som overhodet mulig.

I tillegg til en treningsiver som over går David Beckhams, så bruker jeg også kosthold som et middel for å nå de målene jeg setter meg. Proteinpulver er en del av det daglige kostholdet mitt, og jeg tok en GRUNDIG test for å se hvilket proteinpulver som var det beste.

Hvordan utførte jeg testen av proteinpulver?

Jo, det er egentlig bare èn måte å gjøre det på. Kjøp inn masse forskjellig proteinpulver og prøv dem en måned hver. Ikke bare skal man teste på smak, men også på fremgang og hvor mye protein det faktisk finnes i proteinpulveret.

Jeg hadde et ganske stabilt kosthold i perioden jeg prøvde de forskjellige proteinpulverne slik at dette ikke skulle spille inn på effekten jeg fikk av de forskjellige produktene. Tro meg – jeg hadde planlagt alt ned til minste detalj i denne store testen.

Oversikt over produkter jeg testet:


- 100 % Whey gold standard (kjøpes billigst her)

Vurdering:

Det aller første proteinpulveret jeg testet har jeg også prøvd meg på tidligere. Jeg har lest på flere andre nettsteder at dette på mange måter skal være ledende innen bransjen når det kom til resultater, og jeg ble ikke skuffet. Kanskje fikk jeg en ekstra god treningslyst og boost i og med at dette var det første jeg prøvde noen gang, men det kan også være andre årsaker til at det gikk såpass bra som det gjorde.

Resultat: Opp 1,8 kilo

- Gourmet pro (kjøpes billigst her)

Vurdering:
Testens nest beste resultat kom faktisk etter to måneder. Her kjøpte jeg inn et proteinpulver med god smak (da det forrige strengt tatt ikke smakte veldig godt) og valgte å blande det ut med melk. Rene sjokodrikken.

Det skal sies at jeg i denne perioden slet litt med mageproblemer og at jeg har en anelse om at det kom på grunn av proteinpulveret.

Resultat: Opp 1,5 kilo


- Mutant whey (kjøpes billigst her)

Testens desiderte taper kom dessverre etter tre måneder. Her lurer jeg faktisk på om jeg har brukt pulveret feil, noe jeg fikk bekreftet fra produsent (via mailutveksling) at jeg IKKE hadde. Det vil si; proteinpulveret var bare ikke tilfredsstillende godt nok.

Eller så fungerte det bare ikke på meg. Uansett hadde det ingen effekt mens smaken var ”så som så”.

Resultat: Opp 0,1 kilo


-Myofusion Elite proteinpulver (kjøpes billigst her)

Dette er nok det proteinpulveret som smaker aller best og som hadde en helt jevn progresjon. Jeg vet ikke om jeg har så mye å si rundt dette proteinpulveret utenom at jeg vil anbefale det for nybegynnere da det er lett å få i seg, billig og har en god smak.

Om du skal satse som nybegynner på ett av proteinpulverene, så vil jeg nok anbefale dette. På den annen side er det nok ikke feil å gå for nummer 1 da det tross alt var denne jeg fikk best erfaring med.

3 kommentarer:

  1. Testen er gjort feil. Du legger de første kiloene på deg i starten av treningsfasen uavhengig av proteinmerke. Så naturligvis vil det første pulveret du tar go best resultat.

    SvarSlett
  2. Hei Kumabjorn, takk for innspill. Vil endre testen fortløpende

    SvarSlett