torsdag 20. desember 2012

Fem måter å finne det beste proteinpulveret på

Fem måter: Slik finner du det beste proteinpulveret

Jeg har satt opp noen punkter som skal hjelpe deg til å finne riktig proteinpulver. Det er faktisk ikke så lett som du kanskje skulle tro. Enten kan du gjøre sånn som jeg gjorde første gang; bare velge random pulver fra en dårlig nettbutikk, eller så kan du bestille noe du faktisk vet fungerer slik at du slipper å kaste vekk noen hundrelapper.

1. Mass Gainer VS Proteinpulver

Først må du forstå at ikke alle proteinpulverene er skapt like.

Først er det pulver som er kjent som gainer. En gainer er i utgangspunktet et pulver som inneholder protein, karbohydrater og fett. Selv er alle tre av disse makronæringsstoffer som skal gjøre èn ting for kroppen din; legge på deg.

Det er rett og slett det motsatte av en slankediett.

Noen mennesker som er nye i gamet og skal kjøpe sin første dose proteinpulver kjøper ved en feil gainer. Dette anbefales ikke med mindre du er syltynn da det i realiteten legger på deg mase unødvendig fet som du egentlig ikke trenger.

For å si det sånn; skal du ha sixpack, så bør du holde deg langt unna gainer.

Når du velger et pulver gjør at det er følgende:

- Lavt fettinnhold (1-5 gram er ok)
- Lavt karbohydratinnhold (1-5 gram er ok)
- Høyt proteininnhold (normalt ca 20-30 gram per porsjon)

2. Test på erfaring og tid

En annen faktor når du skal vurdere når plukke et protein pulver er å finne ut hvor lenge det selskapet eller produktet har vært på markedet.

Min generell retningslinje er å bare vurdere produkter som har eksistert i minst tre år og har fått positive tilbakemeldinger.

Normalt er det slik at hvis et produkt varer så lenge det er fordi det er et kvalitetsprodukt som folk fortsetter å kjøpe fordi det virker.

3. Naturlig proteinpulver

Kvaliteten på et proteinpulver er etter min mening viktigere enn den totale mengden av protein du får i deg. Husk at når det kommer til kosttilskudd, så er det nesten alltid slik at kvalitet går foran kvantitet.

Alltid se på etiketten på pakken når du kjøper proteinpulver og sørg for at den ikke inneholder noe mer enn 7-10 ingredienser. Prøv også å finne et pulver med naturlige ingredienser – jo mer kunstig fremstilt det er, desto dårligere resultater vil du mest sannsynlig få ved å bruke det. Et godt tips er å sjekke om du har hørt om (eller i det hele tatt klarer å uttale) ingrediensene før du får bestilt produktet.

Det er en god sjekk.

4. Whey, kasein eller blandingsprodukt?

Det er også stor debatt rundt hvilken type protein det er beste å velge.

For å gjøre dette enkelt, så har jeg sett opp en guide på hva du trenger å vite.

Jeg har brukt alle typer proteinpulver og har funnet ut at det egentlig ikke gjør så veldig stor forskjell på hvilken du bruker når det kommer til resultater. Selvfølgelig er det bare min mening, men jeg har hørt det samme fra de aller fleste av treningskameratene mine.

Det skal også sies at jeg velger et Whey proteinpulver da jeg rett og slett ikke får noe trøbbel med tarmsystemet når jeg bruker det. Avføringsprosessen kan bli en del styggere når jeg bruker Kasein-proteinpulver – det skal jeg gladelig innrømme.

5. Hold deg vekk fra produkter som blir hypet opp

Kosttilskuddsprodusenter er beryktet for å hype opp sine produkter med urealistiske reklamekampanjer som lover utrolig mye mer enn de kan holde.

IKKE kjøp inn det som står på forsiden av et eller annet magasin bare fordi den bedriften har kjøpt seg reklameplass dekket som ”objektiv omtale”. Tenk selv og følg disse tipsene jeg har gitt deg her, så skal du fort se at du får bedre resultater.

Jeg sier ikke deres produkter ikke er bra eller at du ikke vil se resultater med dem, men de er bare ikke verdt prisen de tar.

Trening + proteinpulver = opp i vekt.

Så....hvilket proteinpulver bruker jeg?

Jeg kjøper mitt proteinpulver fra et svært anerkjent selskap (og ikke minst en god nettbutikk – gymgrossisten.no). Emballasjen er enkel, og det er ikke noen overdreven markedsføringstaktikk bak produktet. Produktet består rett og slett av ingredienser av høy kvalitet, og jeg stoler på selskapet. Det er alt som betyr noe.

Her har du mitt proteinpulver: Protelux 360.

Har brukt det i en årrekke (sjekk linken hvor anerkjent det er) og vil si at det rett og slett er det som gir best resultater. I tillegg er det j***** billig,  så du slipper å bruke masse penger på dritt som på ingen måte fungerer. Tro meg - med dette proteinpulveret går du KJAPT opp i vekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar