fredag 10. juni 2011

Derfor får du kviser av proteinpulver


Det at enkelte kosttilskudd kan gi deg uren hud er ikke bare en myte - men biologiske fakta som spiller inn av naturlige årsaker. Dessverre er det altså slik at unge mennesker som sliter med uren hud og kvsier kanskje ikke bør dytte i seg så alt for mye proteinpulver om de skal ha et håp om å se nogenlunde normale ut i ansiktet de kommende ukene.

Fullstendig isolasjon i et par-tre uker etter at du har fullført proteinkuren din kan jo selvfølgelig være et alternativ, men er ikke særlig velfungerende for sosiale oppegående mennesker.

Her er den enkle grunnen til at du kan få kviser av proteinpulver, og en pekepinn på hvordan du kan bli kvitt problemet:

Høyt proteininntak øker nitrogeninnholdet i kroppen, og da vil også det generelle syrenivået gå oppover. Som følge av dette vil du få lavere PH i kroppen, altså et surere miljø, som går ut over renheten i huden din da det ved svette gir fra seg urin og avfallsstoffer.

Kviser er egentlig bare en irritasjon under huden som kommer til syne i form av røde prikker og fetende hud. Jo surere miljø du har i kroppen, desto større sjanse er det for å få irritasjon og kviser.

Proteinpulver er jo selvfølgelig med på å bygge opp en slik sur atmosfære da nitrogeninnholdet i kroppen øker betraktelig. Det blir også sagt at smakstilsetningen i proteinpulver er med på å gjøre livet surt for unge mennesker med uren hud, så hvis du har muligheten til å velge et pulver uten slike tilsetningsstoffer, så er nok dette et veldig godt alternativ.

Hvordan minke kviseproblemet når du inntar proteinpulver:

- Drikk vann
- Spis mye frukt og grønt
- Rens huden din daglig
- Kjøp inn rensevann og våtservietter som skal hjelpe deg å rense huden før leggetid
- Dra til hudlege/spesialist om problemet vedvarer

Proteinpulver som ikke gir kviser:


Jeg (og mine venner) har spesielt hatt god erfaring med ETT proteinpulver som ikke gir kviser, så jeg kan vel bare anbefale det videre til dere som sliter med det samme. Det er dette proteinpulveret (følg link). Vil faktisk si at antall kviser og uren hud ble redusert med rundt 75 % etter at jeg byttet ut det forrige pulveret med dette.

1 kommentar:

  1. Dette er nok ikke den eneste grunne til å få kviser av proteinpulver.
    Jeg fikk kviser og reagerer på melkeprodukter, men aner ikke enda HVA det er i melkeprodukter jeg reagerer på.

    SvarSlett