mandag 14. april 2014

Styrkeøvelser du kan gjøre hjemme

Nå nærmer sommeren seg (igjen) og mange av oss får litt panikk når vi tenker på hvordan kroppen ser ut. I den anledning ønsker jeg å vise noen styrkeøvelser man kan gjøre hjemmefra uten noe som helst vekter.

1. Klappe hendene bak ryggen. (trener rygg)


Dette er en ganske simpel øvelse hvor du "klapper" hendene først foran deg og så klapper du dem bak ryggen.

Etter en 20-30 repetisjoner vil du nok merke at det faktisk begynner å bli ganske tungt, og tro meg - det er utrolig bra for å få store muskler på øvre ryggtavle.

Jeg fant ikke video av akkurat denne øvelsen, men har en video av noe som er en push-up-liknende variant.

2. Push-ups


Trenger ingen videre forklaring. Kan gjøres på mange måter, men den "normale" varianten hvor man bruker tærne som referansepunkt (i stedet for knærne) er nok den aller beste og mest effektive.

3. Sit-ups/planken.


Skal du ha betydelige magemuskler er dette de to øvelsene du bør kjøre. Sett av cirka en tredjedel av hele treningsøkten på å trene mage, og bytt mellom "sidelengs" sit-ups, vanlige situps og planken.


4. Knebøy.


Det finnes så mye gjenstander her i verden som er mulig å plassere på skuldrene sine at knebøy burde ikke være noe problem overhodet. Om du har litt tynne legger og lår (som meg), så kan du egentlig bruke hva som helst for å legge på litt tyngde.

Pass bare på at du har den ordentlige teknikken når du trener hjemme. Der er det tross alt ingen som kommer bort og sier fra om feilteknikk før du har ryggskader...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar