søndag 2. mars 2014

Metabolisme - hvor mye du går opp i vekt

Det er en del spørsmål om hvilke ting som kan hjelpe deg opp i vekt når du skal trene. De aller fleste er enige om at kreatin og proteinpulver er viktige elementer for de som skal bygge muskler, men det er også noe som kalles metabolisme som for veldig mange er en kjerne til muskelbygging.

Da er du ikke engang kommet til biokjemien som er nøkkelen til det hele... Som sagt, ulike stoffer har ulike veier i metabolismen/stoffskifte, og hvor effektivt kroppen tar dem opp FØR dem kan brukes til energi. Feks. protein bruker ca 30% av energien på bare på stoffskifte.

Fiber påvirker inntaksraten, slik at karbohydrater blir mat til bakteriene i tykktarmen. Så ett kalori med protein, er ikke det samme som ett kalori med glukose.

Treningsmengder påvirker også metabolismen/stoffskifte og ikke minst hva som metaoliseres, og hvor langt i prosessen den er, så det er ett ekstremt komplisert emne hvis man skal gå i dybden på det. Mange forenkler det og ser på alle kalorier som like, men det er helt feil - da det ikke er likegyldig hva du spiser.

Dette er absolutt et veldig vanskelig emne å henge med i, så det beste vil nok mest sannsynlig være å skaffe seg et proteinpulver da det både er billigere og lett å få i seg.

Husk dog at det bør suppleres med godt måltid og høyt kaloriinntak dersom du vil ordentlig gå opp i vekt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar