Jeg har det akkurat slik selv. Liker omtrent ALT. Biff hurra,
fiskeboller hurra, bakt potet hurra. Og ekstremt glad i karbohydrater
(vet du ikke nøyaktig hva som menes med "carbs" så les http://lavkarbo.no)
Problemet mitt er altså min karbo-avhengighet. Jeg har aldri prøvd
sterkere narkotika enn alkohol, og velger derfor i min naive tro, og
sammenligne min karbo-avhengighet med narko-avhengighet. Forskjellen er
at jeg går opp i vekt når jeg er på "kjøret".
Det som gjør at matlysten min stiger, er karbohydrater. Enkelt og greit.
Trenger ikke komplisere det med om det er sukkeret i godteri, eller om
det er stivelse i poteten. Er det carbs, så øker det matlysten. Er det
carbs så er det "kjøret". Sulten 2 timer etter måltider. Cravings etter
snacks, mat, alt mulig omtrent hele tiden. Spiser ALLTID opp det som
ligger på tallerken. Fornuften slipper ikke til før alt er oppspist, og
da angrer man fordi magen står som en bongotromme.
Løsningen: (ja, jeg har gjort det. Ja, det fungerer. Og dessverre, jeg har havnet på "kjøret" igjen og skufler nedpå carbs)
Oppstart/induksjonsfase/intro/whatever
Sikt mot 0 carbs pr dag, og ikke på noen måte over 20g pr dag. Blir du
svimmel, så er det fordi kroppen er forbanna fordi du tar vekk "dopet"
(carbs).
Hvordan ? -> http://lavkarbo.no og http://www.skaldeman.se/
Etter 3 uker (+- 2 uker) så er suget etter alt borte. Du spiser det du
trenger. Du sover ca 1 time mindre pr døgn. Kroppen din inneholder en
god del mindre vann (forbrenne fiber og carb er ett helvete for
kroppen). Finn deg oppskrifter, gjør en effort. Det er lett å bli
matlei, selvom du elsker kjøtt om du spiser løvbiff med speilegg hver
dag 2-3 måltider i noen uker
Går du på en smell, så sørg for at det smeller så lite som mulig.
Sprekker du fredagen, så er ikke helga ødelagt, ta deg sammen på lørdag
og søndag, og tenk på hva du har reddet, og ikke hva du har tapt
Skal du drikke deg dritings, øl er fy, vin går, rent brennevin
(vodka/cognac) er mest effektivt. sukkerfritt blandevann, og så lite som
mulig. Du vil ha så lite alkohol i kroppen som mulig over kortest mulig
tid. X antall rene vodka shot, og du synger julesanger med lite kcal.
Bekymret: jepp, folk er bekymret for å spise koteletter med fettrand,
stekt i meierismør og fløte med fet ost på. Gå til legen, be om full
analyse og måling av ALLE verdier. Si at du har tenkt å starte LCHF
(LowCarbHighFat), og ikke hør på det legen svarer. X antall uker etterpå
(jeg ventet 6 mnd), så går du tilbake og tar samme målinger en gang
til. Med meg ble alle verdier forbedret, og vekten min var redusert fra
128kg til ca 103kg. (6mnd) .. kjøtt, fett, lite grønnsaker, null frukt,
og brennevin i helgene.
Tilslutt vil jeg nevne, at det er ikke alt som passer for alle. Jeg
hadde gått fra vettet om jeg skulle levd på grønnsakskur (jada, har
prøvd). Og har full forståelse for at folk ikke takler å skufle i seg
rødt kjøtt i store mengder. Men det som er merkelig, er at de jeg har
møtt som sier at trening, grønnsaker, frisk luft og blabla er veien til
ett slankt liv, ikke har ett vektproblem. Ja men det er jo fordi jeg
spiser det der sier de. Jeg er ikke sikker. Jeg tror appetitt, hunger og
evnen til å stoppe og spise når man har fått nok påvirker mye mer enn
stangselleri og broccoli gjør.
Spørsmålet som kan stilles til folk er: "Legger du igjen mat på
tallerken din i større eller mindre grad?" Om svaret er ja, så kan de
vanskelig uttale seg om denne problemstillingen
Lykke til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar