fredag 10. oktober 2014

Hva slags kreatin bør man bruke? Full oversikt

Hvilken type Kreatin bør du kjøpe?

Her er et par ting om alle de forskjellige typene kreatin som finnes på markedet

Kreatin monohydrat er den formen som brukes i de aller fleste studier som blir gjort og er en sikker vinner hvis du bare skal ha ”vanlig” kreatinpulver. Men nå er det sånn at markedsføringen av kreatin har økt dramatisk de seneste årene, noe som har tvunget produsentene til å lage en hel haug med andre typer produkter – og her går vi gjennom resten for å se om det virkelig er verdt å sette seg inn i.

Disse variasjonene er sikkert dyrere enn kreatin monohydrat, men er de noe mer effektive? La oss finne det ut.

Kreatin citrate er kreatin bundet til sitronsyre, og forskning viser at det skal være noe annerledes enn kreatin monohydrat i form av absorpsjon og effektivitet. Det er dokumentert at kreatin citrate er mer vannløselig enn monohydrat, men dette spiller ingen rolle i muskelbygging eller effektivitet – det er med andre ord bare smaken som endres.

Flytende kreatin er bare en form av kreatin-monohydrat som kommer i væskeform. Det har vist seg å være mindre effektivt enn kreatin-monohydrat i og med at kreatinet nedbrytes til den inaktive formen ”kreatinin” når det ligger i en væskeløsning over flere dager. Det eneste du egentlig trenger å tenke på fra dette punktet er; ikke kjøp flytende kreatin. Enkelt og greit fordi det er mindre effektivt.

Kreatin-nitrat er en svært vannoppløselig form av kreatin som kan være mer drikkbar og enklere for magen å fordøye, men ingen forskning har ennå indikert at nitrat vil være mer effektiv enn kreatin i monohydratform.

Kreatin-hydroklorid er kreatin bundet med saltsyre. Ingen forskning har ennå påvist at det skal være noe mer effektivt enn monohydrat. I likhet med andre former av kreatin, kan kreatin-hydroklorid være mer vannløselig enn monohydratet, men dette har ingen effekt på absorpsjonen.

Som du ser er det kanskje en del man er nødt til å sette seg inn i dersom man ønsker noen spesielle former for kreatinpulver, men selv vil jeg egentlig bare anbefale å bruke monohydratet da det fungerer utmerket i tillegg til at man slipper å tenke så mye på alle andre alternativer.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar