søndag 10. august 2014

Kan man bli tjukk/feit av proteinpulver?

Kan man bli tjukk av proteinpulver?

Over de siste årene har man sett en markant økning i antall bodybuildere og andre treningsinteresserte som bruker proteinpulver. Tidligere var kosttilskudd sett på noe som kun hardcore bodybuildere helte i seg, men nå om dagen vil proteintilskudd bli sett på som en solid måte å utfylle og supplere et godt kosthold på – enten målet ditt er å øke muskelmassen eller tape overflødig kroppsfett.

Det er veldig mange som ser fordelene med proteinpulver, men det er også mange som lurer på om ekstra tilført protein vil kunne resultere i en uønsket vektøkning, særlig en økning i kroppsfett.

Som mange spør seg når de henvender seg til diverse butikker: ”Vil proteinpulveret kunne gjøre meg feit?”


Protein lagres ikke som fett i kroppen


Først er vi bare nødt til å avklare en ting med en gang; protein inneholder ikke i seg selv kalorier som omdannes til fett. Fett og karbohydrater er primært hva man bli feit av. Med andre ord vil kroppen være i stand til å skylle ut overflødig protein gjennom urinen i stedet for å bli lagret som fett i kroppen.


Men jeg vil understreke at det er viktig å holde seg til den mengden protein som passer for din kroppstype og situasjon. Du bør ikke overdrive da det fører til et ubalansert kosthold og uheldige andre helsemessige konsekvenser.

Hvor mye kalorier inntar du og hvor mye forbrenner du?


Hvorvidt en person går opp i vekt eller ikke er avhengig av om de er i et kalorioverskudd eller har et kaloriunderskudd. Hvis man brenner mindre enn man spiser, så vil man gå opp i vekt – og vice verca hvis man brenner mer.

Hva har dette med proteinpulver å gjøre?

Vel, protein shakes vil øke ditt daglige kaloriinntak, så vær sikker på at du ikke bruker for mye. Det er også vanlig å skrive ned hva man spiser hver dag når

man trener seriøst, noe som gjør at du vil ha kontroll på hvor mange kalorier du tar opp utover proteinpulveret.
Så, ta en titt på dine mål og identifiser hva kaloribehovet ditt er, og velg et protein som hjelper deg å oppnå det kalorinivået som du ønsker. Dette bør hindre at proteinpulveret gjør deg feit.

Hva annet er i din protein shake?


En annen stor grunn til at folk tror proteinpulver kan gjøre dem feit er mangelen på forståelse om hva de kjøper og putter i magen.

Dessverre er det en rekke av protein pulver på markedet som markedsføres som ”weight gainers”. Dette er helt legitimt, men de har ofte et ekstremt høyt kaloriinnhold i form av karbohydrater, fett og sukker. Jeg vil faktisk si at de er mer som måltidserstatninger i og med at de er såpass mettende og ekstreme.

Så jeg vil egentlig ikke anbefale å kjøpe en gainer hvis du vil for all del prøve å unngå overflødig kroppsfett. Dersom det du ser etter er en veldig kjapp vei til å gå opp i vekt uansett, så vil jo dette være et godt alternativ.

Hvor kan du kjøpe billigst proteinpulver?


Det er kun to nettbutikker jeg alltid anbefaler i Norge, og det er ikke uten grunn - de er rett og slett billigst og har størst utvalg. Jeg snakker selvfølgelig om Gymgrossisten og Proteinfabrikken.

Ta en kikk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar