onsdag 25. september 2013

Fire ting som motiverer til styrketrening

Det er ofte følelsen av å ”ikke gidde”/”ikke orke” kommer snikende når kompisen foreslår å ta seg en tur ned på treningssenteret for å pumpe litt jern. Styrketrening er for veldig mange mennesker ikke så utrolig gøy eller motiverende i seg selv, noe som gjør at man må få inn andre faktorer for å klare å motivere seg.

Her er mine fire ting som motiverer MEG i hvert fall, og så kan du prøve ut noen av dem:

1. Se gym-videoer på Youtube.

Arnold Schwarzenegger og andre ”bulka” menn legger ofte ut treningsvideoer på nettet i håp om å generere klikk.

Om jeg ser vellykkede folk med gode resultater, så gir det motivasjon. ”Sånn skal jeg bli”, tenker jeg – og pakker treningsbaggen og løper ned på gymmen.

Eksempel:2. Kjøper nytt treningstøy.


I og med at jeg ofte bruker det samme treningstøyet om og om og om og om igjen, så er det motiverende med noe nytt. Sjekk litt ut på nettet hvilke sportskjeder som kjører kampanjer (G-Sport er ofte ute med noen herlige tilbud her jeg bor) og kjøp deg en ny skjorte eller to.

3. Les om de helsemessige fordelene med trening.

Etter en lang og god artikkel om hvorfor man bør bedrive styrketrening føler jeg meg svært dårlig om jeg ikke får ut fingeren. Det å sitte og lese side opp og side ned på internett er ikke trening i seg selv – selv om man skulle tro det på enkelte ”bedrevitere” på treningssenteret.

4. Kjøp av proteinpulver/kosttilskudd.


Hvis jeg har fått en ny dunk proteinpulver i posten er jeg ikke fremmed for å helle i meg noe og kaste meg på sykkelen. Hvorvidt proteinpulver har en nødvendig byggende effekt for en ung mann som meg (er 23 år i skrivende stund) strides mange (u)lærde om, men at det er ”motivasjon på boks” er jeg ikke i tvil om.

Jeg anbefaler Gymgrossisten til kjøp av proteinpulver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar